No niin, olen juuri tullut suihkusta, jossa tein täydellisen viikonloppuhuollon. Eli sheivasin sääret ja kainalot, raspasin jalat, kuorin ihon, nypin kulmat. Siinä touhutessani poikani sitten tuli hammaspesulle (älkää nyt vaan kysykö miten se valvoo näin myöhään vielä!!!), ja kysyi, että "Mitä sä äiti oikein teet?". Sanoin, että huollan itseäni. Poika vastasi, että "Miksi?". Siinähän se tuli, tuhannen taalan kysymys. Miks helkkarissa puunaan ja vahaan ja nypin ja kidutan itseäni. En oikein osannut vastata muuta, kuin epämääräistä muminaa, mutta aloin miettiä asiaa. Että miksiköhän se "perussetti" pitää aina olla kunnossa ennen jotain tärkeää tai mielenkiintoista tapahtumaa?

Oma vastaukseni on itsevarmuus. Tunnen itseni jotenkin huolitellummaksi, jos sääret on sileät (vaikka olisikin housut jalassa), kainalot ajeltu ja kulmat nypitty. Plussaa on jos ehtii käväistä kampaajalla.

Sama pätee pukeutumisessa, tosin jännä juttu sinänsä, mutta melkein tärkeämpää mulle on, mitä puen alle, kuin mitä laitan päälle. Eli alusvaatteet on se juttu. Vaikka odotettavissa ei olisi mitään sellaista, joka vaatisi riisumaan päällysvaatteet pois, pitää alusosaston olla kunnossa. Ja eihän sitä tosiaan tiedä, vaikka joutuisi auto-onnettomuuteen ja joku komea ensihoitajapalomies joutuisi vähentämään vaatetustani pystyäkseen hoitamaan kaikki akuutit vammat. ;)

Sitten tulee korut. Arkena käytän kyllä koruja, mutta hillitysti, enkä edes joka päivä (paitsi korvikset vakiona). Juhlaan lähdettäessä en säästele, silloin pääsee pölykerroksen alta käyttöön milloin mitäkin rannerengasta, kaulakäätyä ja dimangisormusta.

Sitä vaan täytyy tuntea olevansa jotenkin...hmm...kokonainen? Ja mä itse olen varma, että laittautumisen tuoma itsevarmuus suorastaan huokuu ulospäin.

Se onko tossa minkään valtakunnan järkeä, on ihan toinen juttu. Mutta kyllä kai tähän voisi todeta, että "it's a girl thing". Pitääkin muistaa sanoa se pojalle aamulla, että "tyttöjen juttuja ne vaan".... :D

Kauniita unia kaikille oman elämänsä sankarittarille, tää rinsessa lähtee nyt nukkumaan!